Hat új modellt ígér a Rivian

2019.04.21. 10:09

És mindegyik pickup vagy SUV lesz. A köztudatba tavaly berobbant amerikai villanyautós vállalat az Amazon és más befektetők pénzével már stabilan tervezheti a jövőjét: 2025-ig hat új modellt dobnak piacra a jelenlegi kettő mellé. 

1

R.J. Scaringe, a Rivian vezérigazgatója nyilatkozott a Bloombergnek a napokban, ott beszélt arról, hogyan képzelik el a következő éveket. Mint mondta, az évtized közepére hat új modellel jönnének ki, amik a már meglévő kettőhöz (az R1T pickup és az R1S SUV) hasonlóan magas hasú nagy autók lesznek, azaz pickupok vagy SUV-k. Scaringe szerint azért, mert ezek az autók népszerűek Amerikában, azaz van piacuk, másrészt ezek az autók a leginkább üzemanyagpazarlóbbak, azaz itt van igazán értelme a villanyhajtásnak. 

A Rivianról utoljára akkor írtunk, amikor kiderült, hogy Detroit útjain már ott gurulnak az autóik. Pontosabban a saját fejlesztésű gördeszka-alvázukat éles tesztelik Ford F-150-esek bódéja alá rejtve. Ez alapján az RT1 és az RS1 akár még idén forgalomba kerülhet.