Teslából épül a világ leggyorsabb lakóautója

2019.04.22. 13:43 Módosítva: 2019.04.23. 08:01

Telis-tele az internet különböző fantáziarajzokkal, ahol rajongók, vagy ügyesebb formatervezők rajzolnak át már meglévő autótípusokat. Ezekből legtöbbször nem lesz valóság, nem úgy mint a Tesla Roamer lakóautó esetében.

tesla-roamer

Travis Rabenberg még 2018 decemberében mutatta meg az első vázlatokat a Tesla Roamer névre keresztelt jövendőbeli lakóautójáról. Célja azonban most már egyértelmű: tényleg komolyan gondolja a projektet, azt szeretné, ha a világ leggyorsabb lakóautója lenne a Tesla Roamer.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#tesla #teslamotorhome #rv #vanlife #models #modelx #model3

Travis R (@travistravelsorg) által megosztott bejegyzés,

Legújabb Instagram posztjain már meg is nézhetünk egy félkész darabot. A képeken egy Tesla Model S-t láthatunk félig elvágva, a hátsó traktuson pedig már látszik valamilyen lakóautó-képződmény is. Rabenberg elárulta, hogy belül még teljesen üres az autó, sok-sok hónap van még hátra, mire képeket tud majd mutatni a beltérről. Ha minden jól megy, a Roamerből teljes értékű lakóautó lesz, mosdóval, ággyal, valamint ezer wattnyi elektromosságot termelő napelemmel. A funkcionalitáson kívül Rabenberg a sebességről sem szeretne lemondani: célja, hogy a kész autóval elérje a 240 km/h-s sebességet, ami rekordnak számítana a lakóautók között.

Mindehhez a Tesla Model S P90D a számok szintjén valószínűleg ideális alap lesz, hiszen a szériaváltozat 3 másodperc alatt gyorsul százra és gond nélkül eléri a 250 km/h-ra korlátozott végsebességét. A szűk keresztmetszet valószínűleg a légellenállás, a hatótáv és az eredeti állapotban is 2,3 tonnás tömeg lesz. Rabenberg vágya, hogy a kész autóval átszelje Európát és részt vehessen a 2020-as dubai világkiállításon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.