Carlos Ghosn ismét szabadlábra kerül

2019.04.25. 15:47

Az egykori Renault-Nissan vezér kálváriája újabb fordulatot vett. Miután a tokiói ügyészség április elején újabb gyanúsításokkal másodszor is letartóztatta, a bíróság ismét szabadlábra helyezte, ismét jelentős óvadék ellenében.

ghosn suit

Ezúttal átszámítva úgy 1,3 milliárd forintot, az előző óvadék-összeg durván felét kellett letennie, hogy a korábbiaknál is szigorúbb feltételek mellett, de szabadlábon védekezhessen. A korábbi feltételekhez – a folyamatos kamerás megfigyeléshez és az internet-elérés korlátozásához – ráadásul újabb járul: csak külön engedéllyel kommunikálhat a feleségével, akinek a jelenlétében korábban letartóztatták, és aki állítólag a francia kormányfőnél személyesen járt közben a férje szabadon bocsátása érdekében.

Az április 4-ei letartóztatást az ügyészség újabb gyanusításával igyekezett alátámasztani. Ezúttal mintegy 5 millió dolláros sikkasztásról beszéltek, de hivatalos vádirat még mindig nem született.

Az eddigi események tükrében azon sem csodálkoznánk nagyon, ha az ügyészség napok, vagy hetek elteltével ismét őrizetbe vennék az egykori igazgatót, aki mostanra minden tisztségét elveszítette a Renaul, a Nissan és a Mitsubishi vezetésében. Hogy meddig tarthat a 65 éves férfi meghurcolása Japánban, az egyelőre nem egyértelmű: úgy néz ki, az ország jogrendszerét ilyen szempontból nem korlátozza semmi, de a legoptimistább jóslatok szerint sem születhet ítélet az ügyében a nyár vége előtt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.