...és akkor a kombi BMW letolja a GT3 RS-t a belső sávban

2019.04.30. 14:27

322 km/h-s végsebesség, 570 literes csomagtér – a két adat, amit egy mondatban nem szokás leírni és amiért az Alpina kombija megkapta a világ leggyorsabbja címet. A BMW-közeli tuningcég 5-ösből készült családi autójáról van szó, teljes nevén a BMW Alpina B5 Biturbo Touring AWD-ről. Ehhez csináltak most egy rövid kedvcsináló videót, hogy nyomatosítsák, tényleg nekik a legnagyobb leggyorsabb.  

A világ leggyorsabb kombija címhez a 4,4 literes, biturbós V8-as kellett, amihez nem nagyon nyúltak az Alpina-nál, csak kiütötték az elektronikus sebességszabályzót: ez is 608 lóerős, 3000 és 5000 közötti fordulat között 800 Nm nyomatékkal. Plusz ugye ott a nyolcsebességes automata, ami átadja az erőt a négy kerékre. Ha már négy kerék: nem csak hajtott mindegyik, de elvileg felárért kormányzott is: 2,5 fokig a hátsók is elfordulnak plusz 2-3 ezer euróért, ha igazak a korábbi hírek.

bw

A csomagtartó alapból 570 literes és 1700 literesre bővíthető a Alpina B5 Touringban. Kulcsadat a leggyorsabb kombi címhez, de valószínű a közönségét jobban érdekli a gyorsulása, ami 3,7 másodperc nullról szára, azaz három tizeddel lomhább, mint az alap, szedán Alpina B5. Mindezt egy 2,1 tonnás tárgyhoz (amíg egy gyártó/tuningcég ezzel menőzhet, bármilyen hangosan jajjveszékelhet szegény Attenborough). Hogy valóban úgy alázza-e a Porschékat az autópályán, ahogy a fenti videóban teszi, nem tudjuk, de 96 891 eurós (kábé 30 millió forint) ára azért barátibb, mint a 60 milliós GT3 RS-é.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.