Alonso rámegy még egy Le Mans-ra, aztán szétnéz máshol

2019.05.01. 13:49

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso ráunt az endurance világbajnokságra, ezért az idei Le Mans-i 24 órás verseny után otthagyja sorozatot. A Toyotát nem, nagyon úgy néz ki, hogy ott lesz velük a 2020-as Dakar-ralin. 

nandooff

Csapata, a Toyota bejelentése szerint a 37 éves pilóta a június 15-16-i 24 óráson vezeti majd utoljára a gyártó WEC-autóját, amellyel tavaly - a svájci Sebastién Buemivel, valamint a japán Nakadzsima Kazukival együtt - megnyerte a világ három legjelentősebb autóversenye (triple crown) között számon tartott megbízhatósági viadalt. Lényegében ellenfél nélkül, de ettől még megnyerte

Alonso következő célja a május 26-án sorra kerülő indianapolisi 500 mérföldes futam megnyerése, ugyanis a triple crown versenyei közül már csak az hiányzik a gyűjteményéből, miután diadalmaskodott a Forma-1-es Monacói Nagydíjon és a Le Mans-i viadalon. Az autósport történetében eddig csak egyetlen pilóta, a brit Graham Hill volt képes arra, hogy mindhárom trófeát megszerezze, és akárcsak Hillnek, Alonsónak is van emellé F1-es bajnoki címe.

Alonso és az autója, amivel május végén elindul az idei Indy 500-on
Alonso és az autója, amivel május végén elindul az idei Indy 500-on

A spanyol versenyző a Toyotát nem hagyja ott, sőt, várhatóan rajthoz áll velük a jövő januári szaúd-arábiai Dakar-ralin. Ha azt és az Indy500-at is behúzza, győzelmek szempontjából a valaha volt legsokoldalúbb autóversenyző lesz belőle.