Már foglalózható az új Honda kiskocsi

2019.05.21. 13:05

A Honda elektromos kiskocsiját eddig csak prototípusként mutatták be, de az eddig sem volt titok, hogy a japán cég a szériagyártásra készül 2020 elejétől. A napokban pedig elkezdték fogadni a foglalókat is, igaz, egyelőre csak négy országban.

Jelenleg Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban és a Norvégiában lehet letenni a foglalót a Honda e-ért, ha valaki hamar szeretne hozzájutni az akkumulátoros modellhez. Az összeg is eltérő: az angol képviselet 800 fontot, a német 800 eurót kér, amit természetesen vissza lehet majd kérni, ha valakinek az autó végleges ára nem tetszene. Mert az továbbra sem ismert, ahogy a jármű műszaki adatainak többsége sem. Továbbra is csak annyit tudunk, hogy 200 km körüli hatótávot ígérnek, és azt, hogy 80%-ra 30 perc alatt feltölthető lesz a jármű.

A Honda Europe közleménye egyébként azzal dicsekszik, hogy több mint 25 ezren regisztráltak az interneten az e Prototype bemutatása után. Ám az érdeklődő nem vásárló, ezért sokkal érdekesebb lesz, hogy ebbe a fizetős körbe hányan szálnak majd be.

Az első kész autókat egyébként 2020 tavaszára ígérik, és aki most leteszi a foglalót, az elvben az elsők között kaphat a típusból. Ám úgy néz ki, a Honda az e-vel egyelőre a legnagyobb piacokra koncentrál, ahol komolyabb eladásokat remélhet. Azt viszont nem tudni, hogy mikor érkezhet a villanyautójuk az olyan kisebb EU-s országokba, amilyen Magyarország is.