Eltűnnek az olcsó Golfok Észak-Amerikából

2019.05.28. 07:20

Eddig a Golf Amerikában is a VW kínálat egyik alapköve volt, de úgy tűnik, ezen rövidesen változtatnak. Kínálják majd a nyolcadik generációt, de már csak a legdrágább, legsportosabb Golf GTI és Golf R változatokat.

Ez a változás is arrafelé mutat, hogy lassanként testre szabott kínálatot alakítanak ki a nagyobb piacok számára. A folyamat évekkel ezelőtt megkezdődött, az amerikai Passat bemutatásával, amelynek az Európában ezen a néven forgalmazott típushoz nincs sok köze. Később az Atlas terepjáró, majd a legfrissebb Jetta is tovább növelte a különbséget, mivel ezeket a típusokat nem hozták el Európába.

A Golf két sportváltozatát sem azonnal mutatják be Észak-Amerikában, hanem durván két év késéssel, ami azt jelzi, hogy a típus amerikai bevezetése abszolút nem sürgős. Azt már korábban lehetett hallani, hogy egy olcsó szabadidő-autónak szánják a népautó szerepét, amely a kínai VW Tharu típuson alapszik majd, a személyautók piacán pedig egyértelműen a Jetta szedáné a főszerep.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.