Tűzveszély miatt hívják visza az elektromos Audit

2019.06.12. 10:23

Az Audi amerikai részlege jelentette be, hogy mintegy 1600 E-tron villanyautót hív vissza, amelyek közül 540-et már leszállítottak. Az ok egy hibás tömítés, amely érzékeny helyre engedhet nedvességet.

A gyári közlemény csak annyit ír, hogy egy tömítés lehet hibás, amely olyan helyre engedhet nedvességet, ami rövidzárlatot, rosszabb esetben pedig akkumulátortüzet okozhat. Az ügy igazi kellemetlensége az, hogy cserealkatrész csak augusztusra várható, azaz valószínű, hogy a következő másfél-két hónapban az érintett járműveket kockázatos lesz használni. Ugyanakkor az Audi hangsúlyozza, hogy nem minden E-tront érint a hiba, azaz a szállítások nem állnak le.

Bár még csak Észak-Amerikában jelentettek be visszahívást, úgy tudjuk, Európában is hasonló lépés várható. A dolog nem is meglepő, hiszen E-tront csak egy üzemben gyártanak, azaz a hibás tömítés valószínűleg más kontinenseken futó modellekben is ott van. Egyelőre annyi biztos, hogy a német hatóságokkal már egyeztet az Audi, ahol potenciálisan 2300 autót érinthet az akció, de egész Európában eddig mintegy hétezet E-tront szállítottak le, és ezek mind tartalmazhatják a meghibásodásra hajlamos alkatrészt.

A teljes képhez tartozik, hogy egyelőre nem tudni olyanról, hogy egy E-tron kigyulladt volna a kérdéses okból kifolyólag.