Erősebb Alpine sportkocsit mutat be a Renault

2019.06.14. 10:11

Nem mintha az A110-est nem dicsérte volna agyon a szaksajtó, de az 1,8 literes turbómotor 252 lóereje a számháborúban nem volt igazán versenyképes. Ám úgy tűnik, a Renault tervezői megtalálták a motorban rejlő tartalékok egy részét.

Az új A110S változatot a már ismert blokk 292 lóerős változata hajtja, ami a gyorsulási időt 100 km/h-ra 4,4 másodpercre csökkenti, a végsebességet pedig 260 km/h-ra növeli. Ez egy tizedmásodperc és 10 km/h javulás, amit valószínűleg nemigen lehet majd észlelni, valószínűleg sokkal feltűnőbb lesz, hogy 50%-kal nagyobb merevségű rugókat és megduplázott merevségű kanyarstabilizátorokat kapott az autó, amelynek a hasmagassága is csökkent, igaz, csupán 4 mm-rel.

Az Alpine főmérnöke, Jean-Pascal Dauce szerint az S változat egészen más karakter, mint az eddig kínált A110-esek. Úgy fogalmazott, hogy nagyon összeszedett sportkocsi, amelynek a nagy sebességű stabilitás és a precíz irányíthatóság a két meghatározó tulajdonsága.

Az eddigi legerősebb Alpine ára Franciaországban 66 500 euró lesz – átszámítva valamivel több, mint 21 millió forint – a szállításokat azonban csak az év vége felé kezdik meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.