Így ad el villanyautót a Terminátor

2019.06.28. 14:23

Hollywood leghíresebb osztrákja is beállt azok közé, akik Kaliforniában a villanyautókat népszerűsítik. Ez azok után mindenképp érdekes, hogy néhány évtizede ő csinált divatot a polgári kivitelű Hummer H1-esből.

A klasszikus kandi kamerás felállást játszatták el a nyugdíjas korú testépítő-színész-politikussal. Beöltöztették autóértékesítőnek, vidám hawaii-mintás ingbe, kefebajuszba és baseball-sapkába, és egy láthatóan villanyautókra szakosodott kereskedésben igyekezett benzines autókat rásózni a kedves vevőkre. Örök humorforrás, ha némiképp fájdalmas is, és amikor kérik a menedzsert, ismét megjelenik, ezúttal szépen fésült parókában és öltönykabátban, de ugyanabban az ingben.

És persze a Hummeres ziccert sem hagyhatták ki: a filmecske egy pontján Schwarzenegger egy ilyen terepjárót túráztat, füstbe borítva a villanyautókkal teli udvart. A gyengébbek kedvéért a végén azért elhangzik Arnold hangján, hogy a villanyautó hasznos, pénzt lehet vele megtakarítani, a környezetnek is jó és vezetni is öröm, tessék villanyautót venni most - végül is ennek az üzenetnek a közvetítése kedvéért vette fel a Veloz nevű vállalkozás.

Sajnos a humor egy része nem nagyon jön át. Schwarzenegger rémes akcentusa és hatalmas termete révén valószínűleg jellegzetesebb figurának számít Kaliforniánban, mint Fekete Pákó mifelénk, és ez nem érvényesülne még magyar aláírással sem. De az azért látszik, hogy egy kis Terminátor-humorral igyekeznek átlőni a közönség – Kaliforniában nyilván kivételesen magas – reklámokkal szembeni ingerküszöbén.