Villanyautóé lett a pályarekord Goodwodban is

2019.07.06. 16:07

Ahogy az néhány napokkal korábban már sejthető volt, a Volkswagen ráment a Goodwood Festival of Speed hegyi felfutójának rekordjára. Hajszál híján múlt a csúcsdöntés.

volkswagen-id-r-goodwood

Az 1,86 kilométeres, kanyarokkal gazdagon szőtt pályán Nick Heidfeld 1999-es rekordját kellett megdönteni. Heidfeld akkor egy 1998-as McLaren-Mercedes MP4/13-as Formula-1-es versenyautóval futott 41,6 másodperces időt.

A húsz éve felállított rekordot a Volkswagen az I.D. R-ral próbálta megdönteni Romain Dumas-val a volán mögött. A csúcsdöntés sikeres volt, de talán kisebb fölénnyel, mint amit vártunk. Alig fél másodpercet sikerült javítani a korábbi rekordon, Dumas 41,18-at ment a pályán. Habár műszaki részleteket nem tudunk, az szinte biztos, hogy kisebb akkupakkal ment a kocsi, mint a korábbi csúcsdöntésekkor.

Ezzel az új rekorddal ismét komoly skalpot gyűjtött be az ID R. Különböző specifikációkkal megdöntötték már a Pikes Peak abszolút rekordját 2018-ban, idén júniusban pedig a Nordschleife villanyautós rekordját küldték nyugdíjba.