Nyomorúságos helyzetben az Alfa Romeo

2019.07.26. 14:08

Hiába költöttek durva pénzeket a modellpaletta fejlesztésére, jelenleg több Lanciát adnak el Európában, mint Alfát.

Összesen 27702 Alfa Romeo fogyott 2019 első félévében, miközben Lanciából 34691-et vásároltak. Autóipari szinten lényegtelen lenne ez a különbség, inkább az az érdekes, hogy az igazán nagy márkák sikeres modelljeiből akár egy hónap alatt is el tudnak adni ilyen mennyiségeket. Ami az igazán durva, az az, hogy a Lancia lényegében nem létező márka, egyedül az idén nyolc éves Ypsilont árulják, azt is csak Olaszországban.

Ezzel szemben az Alfa Romeónál rengeteget költöttek az elmúlt években egy új hátsókerekes platform kifejlesztésére. A Giuliát és a Stelviót pozitívan fogadta a szaksajtó, az eladások azonban mégsem hozták a várt eredményt. Emellett a Giuliettát árulják, ami már egy eléggé elavult konstrukció a 4C sportkocsi pedig sosem a nagy darabszámokról szólt.

A siralmas eredményeket részben az Ypsilonra adott nagy kedvezményekkel és az Alfa Romeónál nagyban visszaesett flottaeladásokkal magyarázzák. Bárhogy is történt, a Lancia hamarosan már Olaszországban sem fog tudni mit árulni, közben viszont az Alfa sorsa továbbra is a levegőben lóg majd.