Saját méze lesz a Bentley-nek

2019.08.10. 17:11

Egyik napról a másikra 120 ezer alkalmazottal növelte állományát a Bentley. A giga létszámbővítést méhek adják, a Crewe-i telephelyen termelik a mézet a brit luxumárkának.

Nehéz nem észrevenni az arculatépítési szándékot a húzás mögött, mindenesetre érdekes közleményt adott ki a Bentley a napokban. A világ talán környezetterhelőbb személyautóit gyártó cég a környezettudatosságról beszélt, amikor bejelentette, Crewe-i telephelyének szabad zöld területén kaptárakat telepített, hogy ellensúlyozza a csökkenő méhpopulációt. A méhek pusztulása globális probléma, a Bentley két kaptárában pedig összesen 120 ezer méhnek van helye. Ők együtt egy év alatt várhatóan 15 kilogramm mézet termelnek majd. 

A Bentley a méhes akción felül egy ideje már igyekszik zöldíteni az imidzsén. A gyártásuk szénlábnyomát folyamatosan csökkentik, 2,7 MW-os kapacitással például övék az Egyesült-Királyság legnagyobb autóipari napelemes rendszere. A szabad zöldterület méhesítése is egy ilyesmi projekt. A méheket amúgy helyi méhészek tenyésztették, ők mondják, hogy már be is indult a termelés a kaptárakban és hogy 15 kg/év mézhozam várható. A közlemény szerint nem cél, hogy piacra dobják a Bentley saját mézét.