Ez lesz a Hyundai frankfurti meglepetése

2019.08.24. 19:47

Nagyon úgy néz ki, a Hyundai húz egy hondásat, és ahogy a japánok a Honda E-vel, úgy ők ezzel a szintén villanyos kisautóval mennének a drágán retróra vágyó ügyfelek után.

detb

Az európaiak látótérbe ugyan később kerültek az autói, de ettől még a Hyundai már a hetvenes években egész aktív volt sok más mellett az autóiparban is, így van hova visszanyúlniuk, amikor valami retrósat akarnak csinálni. A frankfurti szalonra ígért új koncepciójuk, az egyelőre csak 45 EV néven futó valami ilyen lesz; azt mondják, a 40-50 évvel korábbi autóik szögletes formavilágát hozza majd, persze full villanyos hajtással. Kicsit pont úgy, ahogy a Honda csinálja, amikor az első generációs Civic karakterére felhúz egy új villanyautót.

A koreaiak ezen az árva teaser fotón kívül még nem osztottak meg semmi érdemit a 45 EV-ről. Várhatóan ez is egy éppen csak négyméteres apróság lesz 200 kilométer körüli hatótávval, de ahogy ez, úgy minden más is csak szeptember elején, a Frankfurti Autószalonon tartott premieren derül majd ki róla.