Román trélereknek tartott ellenőrzést hétfőn a rendőrség az M0-son

2019.08.27. 00:09

Hétfőn hat órán át tartottak fokozott ellenőrzést román külföldi járműszerelvényeknek az M0-son Alsónémedi térségében. Tengelysúlymérés is volt, nagy arányban repkedtek a bírságok. 

Az idei év egyik slágertémája a magyar neten a túl hosszú, túlterhelt, túl törött vagy csak túl pofátlan kelet-európai, de leginkább román rendszámú közveszélyes kisbuszoké, trélervonatoké. Az elmúlt hónapokban egymás után, néha heti többször szaladt végig egy-egy horrorkaraván fotója, videója a neten, és bár a rendőrség állítja, hogy foglalkozik a problémával, nem segít csökkenteni a népharagot, hogy ennek kevés látszata van.

A hétfői akciót kimondottan a veszélyes keleti trélereknek szervezték. Hat óra alatt összesen nyolc autószállító járműszerelvényt és két tehergépkocsit ellenőriztek át a Pest megyei rendőrök. Méghozzá alaposan: volt tengelysúlymérés, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, valamint szondázás. 

Az ellenőrzés végül aránylag sok bírsággal járt. A Police.hu azt írja, az akció során nyolc járművezetővel szemben szabtak ki bírságot túlsúlyos járművel való közlekedés és egyéb szabályszegés miatt.