Hihetetlen baleset után sétált le a pályáról az F3-as pilóta

2019.09.07. 12:56

A monzai F1-hétvége egy betétfutamán történt olyan baleset, amilyet ritkán látni pályaversenyen. Az oválpályákon se gyakran repül formulaautó akkorát, amekkorát Alex Peroni repült a Parabolica kanyarban egy rosszul kitalált rázókő miatt. 

Anthoine Hubert múlt szombati tragikus balesete után forró téma lett az autósportban a biztonság. Már ezért is érdekes, hogy a tragédiához ilyen közel ilyen súlyos biztonsági hibát vétettek az autósport egyik leggyorsabb versenypályának leggyorsabb kanyarjában. A Parabolica külső ívre szerelt rázókövekből lett a baj a szombat délelőtti Formula-3-as futamon, amikor az ausztrál Alex Peroni szélesre vette a kanyart, mire a rossz szögben eltalált rázókő megdobta az autóját, ami elrepült egészen a biztonsági kerítésig. 

Peroni saját lábán jutott el a roncsból a mentőig. Az is egy érdekes kérdés lenne, hogy ebben mekkora szerepe volt a tavaly bevezetett fejvédőnek, de még érdekesebb, hogy hogyan történhetett egyáltalán ilyen baleset Monzában. Mitch Evans autóversenyző a Twitterén borult ki: Ki a fene gondolta, hogy jó ötlet hurka rázókövet tenni a Parabolica külső ívére? Csak tegyék vissza a füvet és a kavicsot az isten szerelmére - írtaA hibát Michael Masi, a Forma-1 versenyigazgatója azzal ismerte el, hogy a baleset után a rázókövek eltávolítását kérte, így azok a versenyhétvége folytatásában több autót nem katapultának majd neki a kerítésnek.