Most éppen novemberre ígérik Tesla pickupot

2019.09.18. 06:05

Elon Musk sosem veszít az optimizmusából. Twitter-posztban kérték számon, hogy mikor érkezik az idén őszre beígért Tesla pickup, ahol csak annyit írt: valószínűleg novemberben. Nem a lustaságon vagy a hanyagságon múlt a csúszás, elég sok probléma volt a nép-Tesla, azaz a Modell 3 gyártásának beindításakor. Később az összeszereléssel voltak további gondok, és most, hogy mindent megoldottak, három modellt követel tőlük a nagyközönség, amikkel ki tudja hol tartanak.

Már az első helyről is lecsúszottak, mivel a Rivian hamarabb mutatta be saját pickupját, az R1T-t. Ígéretes hatótávot adtak meg és a terhelési adatok is ígéretesek voltak. A Tesla erre persze kínjában rálicitált és azt mondta, hogy a pickup hatótávja valahol 650 és 800 kilométer között lesz. Persze ez függ majd a terheléstől, a hőmérséklettől vagy, hogy hányan ülnek benne, és milyen nehéz a sofőr lába. Ha ezeket összegezzük, és mondjuk pesszimisták vagyunk, még úgy is meglehet a 4-5 száz kilométer, ami már nem olyan rossz.

Hogy a valóságban mikor jelenik meg a pickup, azt szinte lehetetlen megjósolni, ha Elon Muskon múlik. Főleg, hogy az emberek várják a Tesla nyergesvonatóját, ráadásul már az új Roadstert is beígérték. A legvalószínűbb, hogy olyan 2020-2021 lesz az igazi gyártáskezdés, de Elon a szokásos Twitter-posztjaiban azt már elhintette, hogy 49 ezer dollár körüli árra kell számítani, ami átszámolva közel 15 millió forint.