Máris tuningolják a Porsche Taycant

2019.09.26. 06:03

Bár jócskán a Tesla Model S után érkezett, a Porsche elektromos négyajtósa sok tekintetben beelőzheti az amerikai konkurenciát. Például tuningban: azt a Tesla kifejezetten ellenzi, míg a Porsche hagyományosan támogatja jóval komplikáltabb felépítésű, benzines modelljei esetében is.

Erre utal az is, hogy máris megmutathatta a Hennessey Perfromance az első Taycan átépítését, pedig a típus egyelőre nem érhető el kereskedelmi forgalomban. Egyelőre persze nem változtattak sokat az autónm csupán kisebb optikai tuningról van szó, de a cégtulajdonos, John Hennessey azt mondja, nem zárná ki, hogy a későbbiekben az autó teljesítményét is megpróbálják növelni.

Nem mintha nagy szükség lenne rá, hisz a két első változat, a Turbo és a Turbo S 680, illetve 761 lóerő csúcsteljesítmény leadására képes, amivel a villanyautók között is a legerősebbek egyike. Viszont egyáltalán nem lehetetlen, hogy a tuning-ipar első elektromos kedvence válik a Taycan-ből, és hamarosan ezer lóerős, vagy még nagyobb teljesítményű változatok bukkannak majd fel.