Ezúttal öreg Nissanból csináltak szerény pápamobilt

2019.10.02. 11:00

Míg a korábbi pápák számára sok esetben a helyszínre szállították speciálisan átalakított járművüket, Ferenc pápa nem követi a hagyományt: általában azzal közlekedik, amit helyben biztosítanak számára. Ezúttal egy Nissan pickup platójáról integetett a híveinek, méghozzá egy olyanéról, amilyet Európában nem kapni tizenöt éve.

Az NP300 Hardbody modellben nem nehéz felismerni az első generációs Nissan Navarát, amelyet 1997 és 2004 között gyártottak Európa számára, ám Afrikában ma is kínálják, sőt, kedvező ára miatt meglehetősen népszerű. Ebből készítettek integetős kivitelt a pápa számára, fémkorlátokkal, üvegtetővel, egy hatalmas forgó, címeres hímzésű bőrfotellel és zászlókkal.

Így is elég érdekes látvány volt a pápai menet, az élén ezzel az átalakított pickuppal, amely Mauritiuson sem épp a gazdagság jelképe, mögötte a testőröket és a kíséretet szállító nagy fekete BMW-kkel. Persze nem ez az első eset, amikor Ferenc tüntetően a kényelmetlenebb autót használja, korábban Fiat 500L, Dacia Logan és Skoda Rapid Spaceback is szolgált már pápamobilként.

Ferenc korábban foglalkozott is az autó-kérdéssel, mondván, hogy a papoknak mindenütt szerény járműveket kellene használniuk, és egyértelmű, hogy a pápamobil-választásai is a tudatos példamutatást szolgálják.