Mégis eljut hozzánk a Renault terep-kupéja?

2019.10.31. 06:05

A francia Downshift cikke szerint jelentős késéssel, 2021-ben mutatkozhat be a Renault Arkana európai változata, ami nyilván annak köszönhető, hogy ehhez alaposan át kell dolgozni a típust.

Az oroszoknál tavaly augusztusban bemutatott, és idén tavasz óta kapható Arkana a Dacia Duster alapjaira épül, és viszonylag régimódi műszaki megoldásokat tartalmaz. Az alapmotorja például 1,6 literes szívó benzines, ötfokozatú kézi váltóval – ehelyett biztos, hogy valami másra lesz szükség, hogy az EU területén is megfeleljen a típus. Emellett várhatóan a belső teret is átdolgozzák majd, az Európai vásárlók a Renault márkától jobb belső téri anyagokat várnak, mint amit a márka Oroszországban kínál.

Úgy hallani, a döntés egyben hangsúly-eltolódást is jelent a Renault kínálatában. Állítólag a szabadidő-autók által produkált növekedési ütemet látva döntöttek úgy, hogy tovább bővítik az ilyen típusú modelljeik körét, akár a hagyományos személyautók kárára is. A Downshift szerint még az a kérdés is komolyan felmerült, hogy a Mégane következő generációjára egyáltalán szükség van-e, bár úgy tudjuk, hogy döntés még nem született ez utóbbi kérdésben.