Ezer lóerő kevés? Itt a megoldás!

2019.11.07. 16:16

Már a manapság egyre gyakoribb, több mint 700 lóerős gyári modellek is szükségtelenül erősek, de Amerikában elegendő pénzért sokkal erősebb autót is kapni. Ilyen a Hennessey Resurrection, amely a cég eddigi legdurvább Camaro átdolgozása, 1200 lóerős motorral.

A Hennessey nem tett mást, csak kihozta a GM izom-kupéjából, amit lehetett. A motort a Corvette-hez fejlesztett, gyári állapotában is 755 lóerős LT5-ösre cserélték, de a 6,2 literes, kompresszoros Small Block variáns teljesítményét tovább növelték. A végeredmény 1200 lóerő csúcsteljesítmény 6800-as fordulatszámon, és 1356 Nm maximális nyomaték 4500-nál. Ehhez persze a legtöbb hajtás-alkatrészt is cserélni kellett, de az alapos tuningnak meg is van az eredménye. Az autó 2,3 másodperc alatt érheti el a 96 km/h-s tempót, 9,3 másodperc kell a 241 km/h-hoz, a végsebesség pedig 354 km/h.

Valószínűleg ezzel a Hennessey kínálja megint az egyik legerősebb utcai izomautót a piacon. Az elnevezés – Resurrection, azaz feltámadás – egyébként utalás a korábbi tuning-Camarójuk, az Exorcist, azaz ördögűző vallásos témájú elnevezésére. Az félreérthetetlen utalás volt rá, hogy a Dodge legerősebb gyári modelljeit, a Challenger Hellcatet és a Demont is felülmúlja a Hennessey-féle Camaro – nos, úgy néz ki, ez a Resurrectionre is maradéktalanul igaz.

A teljesítményéhez képest nem is olyan drága a Hennessey modellje, bár a 200 ezer dollár nem is aprópénz. Ugyanakkor egész biztosan jó befektetésnek számít majd, mivel összesen 24 példányt készítenek belőle.