Itt az út vége a Rolls-Royce Ghost számára

2019.11.15. 06:10

A Ghost, az olcsóbbik luxusmodell hozta meg a BMW-féle Rolls-Royce számára az üzleti sikert, de ennek a típusnak is lejárt az ideje. A gyártó jelezte, hogy a Black Badge kivitellel az utolsó példányokat készíti belőle.

ghostbb

A kisebbik Rolls-Royce még az előző 7-es BMW alapjaira épült, ami kezdetben nyilván előnyt jelentett, most viszont inkább hátrány, hiszen a BMW csúcsmodellje 2015 óta más más alapokon folytatja a pályafutását. Az efféle problémák kivédését is szolgálja, és persze az összköltségek csökkentését, hogy a Ghost utódja már a Rolls-Royce saját platformjára épül majd, ugyanarra a struktúrára, amely a nagyobb és drágább Phantom és Cullinan típusok alapjául is szolgál.

Úgy tudjuk, a hajtás egyelőre marad a megszokott V12-es, méghozzá a Rolls-Royce saját 6,75 literes, két turbós változata, amelyet a nagyobb autókban is használnak. Komplikáltabb, például hibrid hajtásról egyelőre nem hallani, arról viszont igen, hogy az új Ghost később valamikor tisztán elektromos hajtással is elérhető lesz.