Újra bemutatnak egy Nissan Almerát

2019.11.18. 16:59

Ezúttal Thaiföldön mutatkozik be az új Nissan Almera, egy tisztességes méretű, de egyszerű felépítésű családi négyajtós.

Az új Almera alapvetően kisautós technikára épül: a Micrából ismert V platform megoldásait alkalmazták itt is, ám a méretei alapján túlmutat a kisautó-kategória keretein. A karosszériája 4,5 méter hosszú és 1,74 méter széles, 2,62 méteres tengelytávval, ami minimum egy kategóriával feljebb sorolja az új Nissant.

Ha ismerős lenne az alapforma, az nem véletlen: az új Almera az Amerikában még tavasszal bemutatott Versa közeli rokona, bár a thaiföldi változatba ezres, 100 lóerős turbós háromhengeres benzinmotor kerül az amerikai kivitel 1,6 literes szívó négyhengerese helyett.

Az újdonság ára átszámítva kb. ötmillió forint lenne, azaz a méretéhez képest sem kifejezetten olcsó, de az viszonylag kevéssé valószínű, hogy Magyarországon felbukkanna a típus. Különösen azok után, hogy a Nissan legutolsó, hasonló méretű személyautójának, a Pulsarnak a gyártását tavaly érdeklődés hiányában kellett megszüntetni.