Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Hogy néz ki a világ legdrágább autója akciósan?

2019.12.07. 15:46

A márciusi Genfi Autószalonon egyedi autóval állított emléket a Type 57 SC Atlanticnak a Bugatti. Az egyetlen példányszámban készült Bugatti La Voiture Noire-t 16,5 millió eurós (~5,2 milliárd forint) áron adták el. Hogy a mennyiség, vagy az ár miatt gondolkozott-e el a Bugatti, azt nem tudjuk, mindenesetre csináltak a Chironból is egy Noire változatot ötödáron.

bugattichironnoire-matt-eleje

A Chiron Noire lényegében egy a sok különleges Chiron-kiadásból. Kapott karbon díszítőelemeket, szürke színű emblémákat és fekete kipufogókat. Sötétek a féknyergek és természetesen a belsejében is a sötét színek uralkodnak. A trendeknek megfelelően rögtön két változat is készül a különleges szériából: Chiron Noire Sportive matt, míg a Chiron Noire Elegance hagyományos, lakkozott festést kap.

Bugatti-Chiron-Noire-hátsó

A Noire műszaki szempontból megegyezik a sima Chironokkal. W16-os négyturbós motorja 1500 lóerős csúcsteljesítményre képes, az autó végsebessége elviekben 490 km/h felett van, de a gyáriak 420-nál gátat szabnak a száguldásnak. A Noire modellekből a Voiture Noire-hoz képest 20-szor többet, vagyis pont húszat gyárt a Bugatti. Az ár a világ legdrágább autójához képest potom: az új Chironokért 3 millió eurót kér a Bugatti, ami ötöde a Voiture Noire-ért elkért összegnek.