Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Mégis gyártásba megy a Kia 21 kijelzős koncepcióautója

2019.12.29. 07:23

Idén tavasszal mutatták be a Genfi autószalonon az Imagine by Kia koncepcióautót, ami valamilyen szinten görbetükör volt a jelenlegi prémium autógyártók, kijelző méret és mennyiség versenyének. Nagyon sok különleges részlet van az autón, elég megemlíteni a helyenként átlátszó felniket, a B oszlop nélküli felépítést, hozzá az öngyilkos ajtót vagy akár a hátsó ablaküveget, amin nagyon drága lehet egy kavicsfelverődés. De a beltérben is elég sok a szokatlan részlet, a hangsúly mégis a 21 darab nagy felbontású kijelzőre került a műszerfalon.

A Kia európai vezérigazgatója, Emilio Herrera viszont most azt mondta, hogy dolgoznak az Imagine koncepción, és abban bíznak, hogy a gyártáskész változatot nem kell nagyon megpiszkálni, hogy utcára mehessen. A hajtásláncról keveset mondott el, csak annyit lehet tudni, hogy teljesen elektromos lesz, és egy új, alacsonyra elhelyezett akkumulátor elrendezést szeretnének kipróbálni, amivel még lejjebb kerül az autó súlypontja. Az utcakész változaton folyamatosan dolgoznak, leghamarabb mégis 2021-re várható.

A koncepció mellett viszont elkezdtek dolgozni a Picanto elektromos változatán. Egyelőre erről a modellről sem lehet tudni sokat, annyit viszont elárult, hogy az ára olyan húszezer euró (6,6 millió forint) körül lesz, ha eljutnak vele a gyártásig. Emellett egy tüzelóanyagcellás (hidrogénes) autón is dolgoznak, amit szintén 2021-ben mutatnak be. Ez csak azért érdekes, mert Herrera azt mondta, hogy a (jelenlegi tüzelőcellás Kia) Nexo eladásai sem mennek olyan jól, mint várták.