Pandiana Jones: a tökéletes Fiat Panda?

2020.01.15. 06:23

Lapo Elkann tuningcége, a Garage Italia Customs mutatta be ezt a réginek látszó, mégis hibátlan állapotú Fiat Pandát, amely összkerék-hajtású, elektromos, és persze egyedi példány.

Míg a Fiat-örökösök közül John Elkann azon dolgozik fáradhatatlanul, hogy kinyerje a családi vagyont a süllyedő olasz autógyártó óriásból - most épp a Peugeot csoporttal igyekszik egyesíteni - az öccse továbbra is feltűnő, de nyereséget aligha hozó autós divatprojektekkel foglalatoskodik.

Úgy tűnik, most valahol találhattak néhány raktárban álló késői, első generációs Fiat Panda 4x4-est – legalábbis erre utal, hogy egész sorozatot terveznek ilyenekből bemutatni, elektromos hajtással. Az első a képeken látható, Indiana Jones-témájú keki színű példány, vörös belsővel, fehér tetővel, a tetőcsomagtartón pótkerékkel.

A Pandiana Jones-nak elnevezett autó villanyautónak nem valami nagy szám, a végsebessége csupán 115 km/h, és 100 km-t megy el egy töltéssel, viszont a képek alapján igazi időutazás: minden alkatrésze tökéletesen újnak tűnik – nem csodálkoznánk, ha Lapo tényleg megszerzett volna a Fiattól egy nagy kazal eredeti Panda alkatrészt, amikből gyakorlatilag új autókat építhet.

Ez azonban csak a sor eleje: később még négy másik, különböző ihletésű változtaot terveznek bemutatni ugyanezeken az alapokon, de eltérő részletmegoldásokkal.