Ennyire menő is lehetne a jelen Multiplája

2023.10.11. 08:52

Sokan szeretik és sokan utálják a Fiat Multiplát, átmenet nem nagyon van. A hülye fazonja miatt rondának mondott, cserébe rendkívül jellegzetes Multiplát már rég nem gyártják, valaki azonban eljátszott a gondolattal, hogy hogyan nézne ki, ha elkészítenék a modern változatát.

Egy Gaetano Crispi nevű tervező rajzolta újra a Multiplát, méghozzá úgy, hogy amellett, hogy egyértelműen modern, sokat merít az eredeti dizájnból. A stílus alapját a Fiat 500-as adja: a lámpák, a logó és az orr kialakítása a kis Fiatra rezonál.

Természetesen a Multipla legjellemzőbb részletét, vagyis a furcsa, szélvédő alatti függőleges elemet se hagyta ki. Miután megvolt a lendületes skicc, Crispi elkészítette a kidolgozott, színes, háromdimenziós változatot is.

Az összkép nagyon adja, hiszen egyrészt felismerhetően Multipla, másrészt határozottan valamilyen, ami az egyen-hobbiterepjárók között nem hátrány. Sajnos a dizájner nem a Fiat valós terveit szellőztette meg, így ez csupán egyszeri érdekesség, nem olyasmi, amiből később igazi autó lesz.

Forrás: Gaetano Crispi - Instagram