Még idén megérkezhet az elektromos Fiat Panda

2023.02.23. 15:03

A Fiat Panda már 1980 óta a piacon van, és a kezdetektől fogva népszerű kisautónak számít. Minden generációjából több millió példányt adtak el, ami abszolút nem meglepő, hiszen minden változata vidám jelenség, és nem utolsó sorban egy jó autó.

Fiat Centoventi tanulmány
Fiat Centoventi tanulmány

Most úgy tűnik, hogy a Panda elektromos autóként fogja folytatni a pályafutását. Ez tulajdonképpen nem meglepő döntés, hiszen maga a típus és a név eleve népszerű, így logikus, hogy csinálnak belőle elektromos változatot. Máshogy nem is igazán tudnák életben tartani a nevet, hiszen gondolni kell a 2035 utáni jövőre is. 

Támogatnánk, ha erre a tanulmányautóra hasonlítana az új Panda
Támogatnánk, ha erre a tanulmányautóra hasonlítana az új Panda

A hírek szerint a Fiat még idén bemutat két új elektromos típust, amik közül az egyik lehet a Panda. A Stellantis 2024-re a duplájára növelni az általuk gyártott elektromos autók számát, ennek a tervnek a részét képezik az új, elektromos Fiatok is.

Valószínű, hogy az elektromos Panda is egy kicsi SUV lesz, ami a Stellantis eCMP platformjára épülne, és már idén bemutathatják. Erre az alapra épül például a Jeep Avenger is, amit a lengyelországi Tychy-ben gyártanak.

A Centoventi tanulmányautó adhat némi támpontot az új Panda várható formai megoldásait illetően:

Forrás: Autocar