Jacht ihlette Fiat 500-at álmodott egy olasz kasztniépítő

2023.07.31. 15:20

Egészen különleges Fiat 500e variációt mutatott be az olasz Castagna Milano coachbuilder. A Tender2 névre keresztelt új modelljük a több mint 60 éves aranyosság, a Fiat 500 Jolly szellemi örököse.

Egyből szembetűnik, hogy ihletőjéhez hasonlóan a Tender2-nek sincsen teteje, ajtajai, sőt, még csomagtérfedele sem. Az így kapott nyitott karosszéria számos helyen Riva jachtokhoz hasonló fényesre lakkozott mahagóni berakásokat kapott, a hátsó sort teljesen kiszedték, míg előre BMW ülések kerültek. Hogy egy esetleges borulás ne jelentsen instant halált, az autó középre bukócsöveket is kapott.


A szélvédő alumínium toldaléka alapján valamilyen levehető vászontető is tartozik az autóhoz, mely ajtók és csomagtérfedél hiányában maximum egy napernyő szerepét képes betölteni.

Bár az összkép egész mutatós lett, egy részlet mégis kissé fura: a halványsárga karosszériára mustárszínű szélesítések és küszöbök kerültek. A Castagna Milano ismertetőjében nem említ mechanikai módosításokat, így az apró 500e-t valószínűleg a gyári 117 lóerős villanymotor hajtja, míg a hatótáv 321 kilométer.


Egyelőre nem tudni, hogy egyszeri koncepcióról, vagy egy későbbiekben valóban megvásárolható modellről van-e szó.