Így készül a luxusautó 127 óra alatt kézzel

2020.01.19. 12:55

Egy viszonylag kisszériás, valódi luxusautó elkészítése még manapság is elég hosszú folyamat. A Bentley most egy videóban mutatja be, hogy a brutális Bentayga terepjáró hogy áll össze kész autóvá kicsivel több, mint öt nap alatt.

bentley-assembly

A Bentley rögtön egy komoly állítással kezd: a crewe-i gyárukról azt mondják, hogy a világon az első olyan luxusautó gyár, amely karbonsemlegesen működik. 

 A videóban pár snitt erejéig megnézhetjük, hogyan vágják ki a fabetéteket, beleshetünk a varrodába és a motorépítő részlegbe is. A festésnél már hasonlít a helyzet a tömegmodellek gyártására, megjelennek a festőrobotok és a hajtásláncot is gépek párosítják az önhordó karosszéria elemeivel.

1
Fotó: Bentley / Bentley

Egy ilyen Bentley Bentayga Speednél csak a faanyagokkal kapcsolatos munkákkal elmegy 10 óra, a varrodában 8 órát dolgoznak egy autón, a festés egy komplett napot elvesz, a motor több, mint 13 óra és az egész összeszerelésére 19 órát szánnak a gyárban. Ezután 52 órányi minőségellenőrzés és tesztelés következik, mire a vásárlók megkapják az autót. A végeredmény egy két turbós, W12-es, 635 lóerős, és 900 Nm csúcsnyomatékú szörny, amiért alsó hangon 86 millió forintot kér el a gyár.