Tényleg terepralival küzdjünk a klímaváltozás ellen?

2020.01.20. 06:54

A Formula E-t is szervező Alejandro Agag szerint a válasz határozott igen. Olyannyira, hogy a régóta rebesgetett Extreme E villanyautós tereprali-sorozatnak már a versenynaptára is elkészült.

Extreme e

Az Extreme E 2021. január 22-én kezdődik majd Szenegálban a Retba-tónál és további 4 helyszínre (Szaúd-Arábia, Nepál, Brazília, Grönland) látogat majd el a sorozat. A cél nem változott a 2019 év eleji bejelentéshez képest: a helyszíneket úgy választották ki, hogy mindegyiken látszódjon a klímaváltozás okozta pusztítás és Agag azt szeretné, hogy a villanyautós sorozaton keresztül az emberek felfigyeljenek ezekre a problémákra.

 Az Extreme E sorozat nyitánya tehát még viszonylag messze van, így sok részlet még kidolgozásra vár. A fenti videón már láthatunk egy fedélzeti kamerás videót az egyik autóról, amit a szaúdi helyszínen rögzítettek. Az autóknak egyébként egységesen 536 lóerős hajtása lesz (a karosszériát viszont a csapatokra bízzák), és gyanítjuk, hogy viszonylag nagy akkukapacitással kell majd rendelkezniük, ha ezeken a kietlen helyszíneken el szeretnének gurulgatni velük.