Még az idén megjöhet az elektromos Renault Twingo

2020.01.22. 16:20

A brit Autoexpress híre szerint már a márciusi Genfi Autószalonon kiállíthatják a Renault Twingo tisztán elektromos változatát, méghozzá jól ismert hajtással. Ugyanazzal, amelyet a Smart is használ a műszakilag a Twingóval lényegében azonos Forfour kisautóban.

Ezt 82 lóerős motor és 17,6 kWh-s akkucsomag alkotja, ami 12 másodperces gyorsulásra elég 100 km/h-ig és kb. 145 km-es hatótávolságot eredményez. A paraméterei más most sem a legjobbak, viszont nagy előnye, hogy készen van, és a Smartban már évek óta megfelelően működik, így nyilván a Twingóban is késlekedés nélkül bevethető.

A Twingo formáit hét éve egyébként egy elektromos tanulmányon láthattuk először: a Twin'Z-be még a Renault saját tervezésű hajtása került, 68 lóerős motorral, és elvileg 160 km-re elegendő elektromos energiával az akkumulátorban. Ám valószínűleg üzleti megfontolásból végül nem került gyártásba. Azóta viszont elég nagyot fordult a piac, így érdemes lehet megpróbálkozni a korábban életképtelennek ítélt elektromos Twingo változattal.