Részletfotókon az új Seat Leon

2020.01.26. 15:51

Pár nap és érkezik a VIII-as Golf spanyol testvérmodellje, addig is a Seat megmutatott néhány részletet a negyedik generációs Leonról.

seat-leon-teaser-back

A gyártó szerint az eddigi legnagyobb stílusváltásra készül a Seat az új Leonnal, de a fotók alapján inkább olyasmi fejlődésre kell számítani, mint a Golfnál. A késszabdalta vonalaknak valószínűleg búcsút inthetünk, de ennek ellenére megmarad a Leon határozott karaktere. A keskenyebbre húzott első lámpák az optikailag laposabbnak tűnő orra reflektálnak, de a ledes nappali menetfénynek köszönhetően felismerhető maradt a típus.

seat-leon-teaser-headlight

Hátul már radikálisabb az újítás, a manapság divatos, az autó teljes szélességében végigfutó ledcsíkot az el-Born tanulmányautóról mentették át. Ugyanígy tettek a típusjelzéssel is, a jövő Seatjait már írott tipográfival látják majd el. A hátsó rész motívumát bent is megismételik az egész műszerfalon végighúzódó hangulatvilágítással.

seat-leon-teaser-belso

A negyedik generációs Seat Leont január 28-án leplezik le, de forradalmi változásokra nem kell számítani. Ahogy a Golfnál, úgy itt is megtartották az MQB modulrendszert, így a hajtáslánc javarészt a régi elemekből építkezik majd. A szigorodó károsanyag-kibocsátási normák miatt valószínűleg itt is megjelennek majd a különböző hibridhajtások és a konnektoros változat sem elképzelhetetlen.