Elmarad a Toyota kis terepjárójának bemutatója

2020.03.04. 15:15

A Genfi Autószalon elmaradása a legtöbb autógyártót arra késztette, hogy – mintegy lendületből – az internetre zúdítsa azt a rettenetes mennyiségű információt, ami általában a svájci helyszínen lát napvilágot. Ám a Toyotánál, úgy tűnik, másként gondolkodnak, legalábbis erre utal, hogy jelezték, hetekkel, vagy akár hónapokkal is elhalasztják legújabb modelljük világpremierjét.

toyotaminisuv dwg.png

Korábban elég keveset árultak el a típusról, csak annyi bizonyos, hogy elsősorban az európai piacra szánják, méretre és jellegre pedig a Nissan Juke, a Peugrot 2008-as vagy a VW T-Cross ellenfelének ígérkezik. A formájáról az egy szem vonalrajz alapján annyi derült ki, hogy stílusában valószínűleg közelebb áll a RAV-4-eshez, mint a C-HR-hez.

A Toyota kivárása simán hozhat sokkal jobb eredményt, mint a konkurencia pánikreakciója. Egy későbbi időpontban ugyanis van rá esély, hogy az egész világsajtó kizárólag a Toyota új modelljére figyel majd, míg most, napi nyolc-tíz autóipari újdonság között sokkal kevesebb figyelmet kapna, mint az a piaci súlya alapján indokolt lehet.