Vázlaton a Škoda villanyautója

2020.03.09. 14:48

A Volkswagen csoport villanyautó-technikáját ugyan igyekeznek szabványosítani, így a Skoda is a közös MEB platformot használja majd, akárcsak a Volkswagen ID modelljei. Ám azt nem tudhattuk, hogy milyen jellegű karosszériát építenek az egységes technika köré a csehek.

enyaq pv

Korábban azt lehetett sejteni, hogy a Vision iV tanulmány egy egyszerűbb változatát valósítják meg. Ez egy kupétetős terepjáró-szerűség volt, de úgy tűnik, a ennél valamivel célszerűbb autó kerülhet gyártásba az első, tisztán elektromos Skodaként. Legalábbis erre enged következtetni az a sziluett-kép, amely az Octavia RS iV bemutatója kapcsán az egyik videóban bukkant fel. Ez alapján a végleges tetővonal sokkal kevésbé ereszkedik az autó hátulja felé, inkább egy nyújtott, alacsony SUV, vagy magas kombi lesz az Enyaq elnevezésű modell.

Több mint valószínű, hogy viszonylag szoros lesz a rokonság a néhány napja megvillantott Volkswagen ID.4-essel, amely jellegében hasonló autó. Ugyanakkor az is valószínű, hogy részleteiben ugyanolyan határozottan eltér majd egymástól a két autó, mint mondjuk a Passat a Superbtől vagy a Golf az Octaviától.