Megvillantották az új VW Amarokot

2020.03.17. 14:02

Ugyan még legalább két év, mire bemutatják az Amarok utódját, a VW már most mutatott egy korai vázlatot az autóról. Ezen az látszik, hogy a legmarkánsabb stílusjegyeket igyekszik megtartani a márka, viszont a műszaki alapok valószínűleg már a Fordtól érkeznek.

amarokpv

A Ford és a VW 2019 elején írta alá az együttműködési megállapodást, amely egyebek közt közös haszonjármű-fejlesztésről szólt. Ennek megfelelően az első kézzel fogható eredmények 2022 előtt nemigen várhatók – négy évre ma is szükség van egy gyártásra érett autó kifejlesztéséhez – ezért is meglepetés, hogy a Volkswagen már most mutatott egy képet a tervezés alatt álló második Amarokról.

Feltűnő, hogy megtartották a szögletes sárvédőíveket, és az újabb VW terepjárókra jellemző sok krómos, vízszintes osztású hűtőrács is felbukkan. Valószínű, hogy bár a műszaki alapok azonosak lesznek, a formatervet mindkét gyártó maga készíti majd, így a rokonság messze nem lesz olyan feltűnő a Ford Ranger és a VW Amarok között, mint mondjuk a Nissan Navara és a Renault Alaskan, vagy akár a Mercedes X osztály között.

A korábbi hírek alapján valószínű, hogy még legalább egy Ford alapú Volkswagen készül az Amarokon kívül, a Transitból leszármaztatott következő Transporter, míg a Ford várhatóan a kisebb Transit Connectet váltja le a VW Caddy egy változatával.