Vicces kisautót mutatott be a General Motors

2020.03.24. 06:06

Nem kérdéses, hogy az elektromos autókra való átállás érdekes járműveket szül majd. Például amilyet Wuling márkajelzéssel bemutatott az SGMW Design, a SAIC-GM-Wuling vegyesvállalat tervezőrészlege.

wulingev

A tervezői azt mondják az egyelőre ismeretlen nevű járműről, hogy a megoldásait a kis alapterületű japán Kei autók ihlették, és az apró kerekek, valamint a magas karosszéria tényleg emlékeztet a japánok legkevesebbet adózó járműveire. A függőleges oldalfalak és a magasan húzódó tetővonal jó helykihasználást tesz lehetővé, valószínűleg ennek köszönhető, hogy a 2,92 méter hosszú járműbe állítólag négy személy is kényelmesen elfér.

Ahogy az a forma alapján is sejthető, elsősorban városi használatra szánják a kisautót, amelybe egy 27 lóerős villanymotor kerül, ami amúgy sem tenne lehetővé 100 km/h feletti végsebességet. Akkumulátorból kétféle kerülhet a típusba, a kisebbik 9, a nagyobbik 14 kWh kapacitású.

Számos adat még hiányzik a típussal kapcsolatban, az viszont már most sem titok, hogy még az idén gyártásba szeretnék küldeni.