Még gyorsabb AMG sportkocsi érkezik

2020.03.26. 10:47

Az AMG GT egy picit lemaradt a Porsche mögött a teljesítmény-versenyben, de ez valószínűleg csak átmeneti állapot. Erre utal legalábbis, hogy új prototípust figyeltek meg a Nürburgring körüli utakon, hatalmas hátsó szárnnyal és átdolgozott orr-résszel.

A Mercedes sportkocsijának jelenlegi csúcsváltozata az 585 lóerős GT R Pro, ami azért érdekes, mert ugyanez a négyliteres motor a négyajtós testvérmodell csúcsváltozatában, a GT 63 S-ben már 630 lóerővel is elérhető. Egyes források szerint az sem lehetetlen, hogy az új változattal elérik a 700 lóerőt is, bár a négyliteres V8-as teljesítménynövelésének gátat szab a hengersorok közt elhelyezett két turbófeltöltő által termelt hő. Presztízs-szempontból nyilván az lenne érdekes, hogy elérik, illetve meghaladják-e a Porsche 911 Turbo S 650 lóerejét, amire azért van esély.

Egyelőre többféle pletyka kering a lehetséges elnevezésekről is. Egyesek szerint ez a csúcsmodell is Black Series néven érkezik, mások az Evo vagy a Pro Evo melléknevek használatát tartják valószínűnek.

Az viszont már a kémfotók alapján egyértelmű, hogy a típus orrán igazítanak az új változat bemutatása kapcsán. A függőlegesen rácsozott, lefelé szélesedő Panamericana hűtőmaszk egy szélesebb, és jóval nagyobb felületű változata látszik a tesztautón, viszont olyan, mintha az alsó légbeömlőket ezzel csaknem teljesen el is hagynák.

Az AMG GT ugyan már nem fiatal – a premierjét 2014 második felében tartották – de valószínű, hogy csak most jár az életpályája közepe felé: egy alaposabb modellfrissítéssel, amely hamarosan várható, akár az évtized közepéig is a kínálat része maradhat.