A Honda visszatér a kapcsolókhoz

2020.03.31. 17:41

Bár az érintőképernyő már több mint egy évtizede terjed megállíthatatlanul, az autógyártásban csak az utóbbi években kezdett teljesen eluralkodni. És úgy tűnik, a vásárlók és az autógyárak egy része sem tartja ezt a jelenséget igazán jónak.

ui

Az új Jazz kapcsán nyilatkozta a fejlesztés vezetője, Takeki Tanaka, hogy nem véletlenül kapott dedikált forgatógombokat a légkondicionálás és a fűtés. „Az ok elég egyszerű. Csökkenteni szerettük volna a vezető figyelmét elterelő tényezőket... A vásárlóktól is azt a visszajelzést kaptuk, hogy az érintőképernyőn nehézkesebben kezelhetők ezek a funkciók.” - mondta. Tanaka meglátásait a legújabb kutatások is alátámasztják.

Az érintőképernyő autós alkalmazása kapcsán a kezdetektől felmerültek biztonsági aggályok, mivel a kezelésekor elvonja az útról a sofőr tekintetét. Ugyanakkor a divat mellett nyilván takarékossági szempontból is kedvező az autóipar számára, hiszen elvileg teljesen kiválthat minden gombot és kapcsolót, így drámaian csökkentheti a belső tér kialakításának költségét.