Nullkilométeres öreg Fiatok, Alfa és Peugeot kerültek elő egy rég bezárt autókereskedésből

2020.04.02. 14:11

Komoly indok kell hozzá, hogy egy harmincéves Fiat Tipo vagy egy hasonló korú Peugeot 405 izgalomba hozza az autóbuzikat az interneten, pedig ez történik épp. Csak egy három évtizeden át magára hagyott autókereskedést kellett újra megnyitni ehhez. 

Pontosabban a kereskedés maga nem nyit újra. Az egykor annak használt épületet nyitották meg nemrég, miután új tulajdonosa szeretné kitakarítani és másra hasznosítani. A helyszín Buenos Aires, ahol 1990-ig (egyes források szerint a 90-es évek közepéig) működött ez a Ganza Sevel néven futott kereskedés, amiben a képek szerint mindenféle európai márkát értékesítettek vegyesen. Találtak itt Fiat Tipót, Dunát, Unót, Temprát és Ducatót, de maradt itt Alfa Romeo 33 Sport Wagon és egy Peugeot 405 is. A képek alapján ezek egy alapos portalanítás után úgy néznek ki, mint új korukban, leszámítva a laposra engedett kerekeket. Nagy mázlijuk, hogy harminc éven át megúszták a rongálókat, de szerencséjükre UV-fényből se sok jutott nekik. 

A szalon képeit a kitakarítással megbízott srácoknak köszönhetjük. Őket fogadta fel az új tulajdonos, hogy mérjék fel és értékesítsék az épületben talált autóparkot. Remélhetőleg majd az utóéletükről is hírt adnak, mert kábé lehetetlen megtippelni, hogy mennyire becsül az argentin youngtimer piac egy-egy ilyen igazoltan használatlan, tökéletes állapotú, de amúgy messze nem ritka, új korában nem különösebben értékes autót.

Nem rossz találat ez a Buenos Aires-i, de valószínű ezzel a nemrég Bulgáriában talált halom E34-essel jobban járt az értékesítője.