Hátsókerekes lesz a következő Mazda 6?

2020.04.16. 12:49

Néhány hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Mazda a következő években nem jön ki új modellel, és máris rajzolódnak a részletek, hogy mi az oka a japánok kihagyásának. Tényleg a prémium kategória felé mennek el.

DSCF7771
Fotó: Csikós Zsolt / Totalcar

A Car and Driver magazin tudni véli, hogy a Mazda nem csak pusztán egy Skyactiv-technológiás sorhatoson dolgozik, hanem egy hosszmotoros, hátsókerékhajtásű platformon, amit az új Mazda 6-ossal mutatnak majd be először. A lap szerint nem kizárt, hogy egyes Lexus típusokba is belekerülhet a motor, ami feltételezi, hogy a két japán vállalat közösen fejleszti ki az új motor- és platfromcsaládot. A szigorodó károsanyag-kibocsátási normák miatt valamilyen mild hibrid rendszer is várható.

A márka legörgebb típusára ráfér a frissítés, ugyanis erősebb faceliftekkel ugyan, de 2012 óta fut a jelenlegi generáció. Ahogy azt a Mazdánál megszokhattuk, a tanulmányautók elég jól előrejelzik, milyen formára számíthatunk a jövő modelljeinél. Ebben az esetben a 2017-ben bemutatott Vision Coupe concept mutathatja talán legpontosabban, mire számíthatunk a Mazda első kimondottan prémium modelljétől.