Kidobja utolsó egyterűjét is a Volkswagen?

2020.04.18. 12:40

Nagyon úgy néz ki, hogy a németek a jövőben nem számolnak a kihalófélben lévő kategóriával. Legalábbis hagyományos hajtással biztosan nem.

Az Autocar a Volkswagen igazgatótanácsának kutatásért és fejlesztésért felelő vezetőjével beszélgetett. Frank Welsch a lapnak arról beszélt, hogy a Touran valódi utódja a Tiguan Allspace mellett a Volkswagen I.D. Buzz tanulmányautó szériaváltozata lesz. Vagyis a Sharan után a Touran egyterű pályafutása is véget ér modellciklusa végén.

A Touran még két évet biztosan kihúz a piacon, addigra viszont elkészülhet az I.D. Buzz tanulmányautóra hasonlító elektromos retro-kisbusz. A Transporter T1 formáit megidéző autó első változatát még 2001-ben mutatták be Microbus concept néven, azóta több formában is módosítottak az elképzelésen, mire eljutottunk a teljesen elektromos I.D. Buzzig. 

A Buzz az I.D. 3 által is használt MEB kódjelű villanyautó platformra épülhet majd, így műszaki megoldásaiban vélhetően nagyon hasonlít majd egymásra a két autó. A Buzznak méretéből adódóan viszont több erőre és akkupakkra lesz szüksége, hogy valóban jó egyterű váljon belőle.