Elmondása szerint a koronavírus elől menekült ez a gyorshajtó

2020.04.20. 14:29

A koronavírus-járvány miatt világszerte kevesebben vannak az utakon, és sokan úgy gondolják, ez elegendő ok arra, hogy ne tartsák be a szabályokat, gyorsabban haladjanak a megengedettnél. Ez azért nem egészen így van, a napokban egy brit férfit is elkaptak gyorshajtás miatt, aki nem habozott a járványra kenni szabálysértését.

A férfit az M25-ös londoni autópályán kapták el a rendőrök, ami normális esetben dugig van autókkal, és az is teljesítmény, hogyha egyáltalán gyorsabban lehet hajtani a megengedettnél – írta a motor1. Most azonban más a helyzet, a férfi az üres utakat kihasználva 208 km/órás sebességgel száguldott a megengedett 112 km/óra (70 mérföld/óra) helyett. Cserébe kiváló indokkal állt elő a rendőröknek: úgy gondolta, minél gyorsabban hajt, annál kisebb eséllyel kapja el a koronavírust. Sajnos a rendőrség nem volt megelégedve a sofőr újdonsült biztonsági intézkedésével, így megbüntették.

Nem ez volt az egyetlen autós eset, ami bekerült a brit hírekbe a napokban, egy másik férfi 354 kilométert utazott Coventryből Salfordba, hogy egy 15 fontos – 6000 forintos – Ebay-en vásárolt ablakot vigyen haza. Nem meglepő módon a rendőrség ezt nem találta a kijárási korlátozások alól felmentést nyerő, életbevágóan fontos útnak, így őt is megbüntették. Az már csak hab a tortán, hogy a férfit a felesége is elkísérte, aki visszafele a csomagtartóban utazott, mivel máshogy nem fért el az ablak.