Európában bukkantak fel az új luxus-Honda vázlatai

2020.05.07. 06:10

Bár az Acura márka Európában eddig még nem jelent meg, sőt, a Honda a Civicnél nagyobb személyautót nem is árul errefelé, a következő Acura TLX formáját Európában is levédetik a japánok.

A TLX nagyjából az egykori Honda Accordnak megfelelő méretű modell, amelyet hamarosan új típussal váltanak fel – ez látható az EUIPO, az Európai Unió szabadalmi- és védjegy-jogokat kezelő hivatala által közzétett vázlatokon.

Az autón felismerhető a Honda aktuális stílusa – a Civicről is ismert, hosszan elnyújtott tetővonalú szedán-forma – csak az orr-rész, az ötszögű hűtőrács jelzi egyértelműen, hogy a terv az Acura márkához tartozik.

Elvileg nem lenne lehetetlen, hogy egy ilyen modellel bővítse európai kínálatát a Honda, és tavaly le is védette a cég a Legend típusjelzést, ami arra utal, hogy fontolgatják egy új csúcsmodell bevezetését. Ugyanakkor az sem valószínűtlen, hogy egyszerű elővigyázatosságból védették le a formát Európában, és nincsen további tervük errefelé az Észak-Amerikában talán már az idén bemutatkozó típussal.