Ugye a 90-es évek volt az autógyártás fénykora?

2023.06.29. 16:17

Sokan mondják, hogy a 90-es évek japán autógyártása egyfajta csúcspont. Lehet benne valami, de ez nem egyik napról a másikra történik. Vannak előzményei! Például ez a Honda Prelude. Milyen név ez? Furcsa lehet, mint ha valamit népautónak, isten háta mögötti helynek, vagy örökségnek netán szállítónak hívnánk, mármint autókat. Vezessük be ezt az autót Prelude néven – Tadashi san!

Volt pénz és főleg szándék mindenre! Szárnyalt a gazdaság és a mérnöki teljesítmény, tudás is magas szinten volt. Éppen ebben az időben egy motortervező mérnök volt a CEO a Hondánál. Szinte már legenda. Az is legendás, hogy miként került ez az autó a tulajdonosához és ki volt a korábbi egyetlen tulaj! Beszélünk erről a videóban, de főleg megmérjük a B20 motort.

Miklós, autós mérnökként ismeri az útvesztőket, sok kellemes autója volt már, de ezt nagyon megkívánta. Annyira, hogy nagyon belelendültünk a beszélgetésbe. Nagyon mérni kellene már – gyerünk!

A lapos gépháztető, ezzel a magas kerékjárat kellemesen sportos kinézetet ad, de a motor sem marad el. Még könnyű az autó és ez a motor jól viszi. Megint egy újabb darab, ami jó lenne egy gyűjteménybe? Legyetek részesei ennek a történetnek, úgyhogy ti is jelentkezzetek a megújult formátumú Erőmérőbe!

Lesz még érdekes autó, de addig is kérlek ha tetszett, oszd meg, lájkold, kommenteld és jelentkezzetek autóitokkal a jelentkezési űrlap kitöltésével, akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autóval is, itt azt is meg tudjuk mérni, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat!