Annyira idegesítette a szomszéd hangos Mustangja, hogy betömte a kipufogóját

2020.05.25. 12:03

Múlt hét szerdán egy amerikai férfi, Aaron Robinson feltöltött egy képet Facebook-oldalára, ami egy kis cetlin lévő szívélyes üzenetet mutatott. Mint kiderült, valamelyik mérges szomszédja hagyta neki a levelet, mert túlságosan idegesítette Aaron Mustangjának hangja. Hogy az üzenet még hatásosabb legyen, az elkövető a sportautó kipufogóit is betömte egy kis purhabbal.

CARD-3-1024x555

A levélből meg lehet tudni, az elkövető 14 napot ad a Mustang tulajdonosának, hogy megjavítsa a kipufogót, vagy visszarakja a gyárit. Továbbá bátorítja Aaront, hogy hívja csak nyugodtan a rendőrséget, csináljon videót, semmi sem fog működni, majd aranyosan még a rendőrség számát is odaírta az üzenet végére. Nem túl meglepő, de a tulajdonos végül tényleg feljelentést tett a rendőrségen.

Isn’t this cute, please come near me or my family or my car cameras and guns for days....if anyone knows anything let me know....

Közzétette: Aaron Robinson – 2020. május 20., szerda

A Carscoops szerint a Mustangon utólag felszerelt, egyedi kipufogórendszer van, így még a gyárinál is hangosabb az autó. Egyébként 2017-től a Mustangok úgynevezett Quiet Exhaust Mode-dal kaphatók, ami segítségével kb. 10 decibellel halkabb lesz az autó. A csendes mód ötlete Steve von Foerster mérnöktől származik, állítólag egyik szomszédja őt is feljelentette a rendőrségen, amikor évekkel ezelőtt Shelby GT350-ével indult munkába valamelyik reggel. Így született meg a Ford által Good Neighbor Mode-nak is nevezett opció.

Hasonló eset történt még a hónapban, igaz, eggyel konszolidáltabb formában. Ott egy kissrác szülinapja alkalmából sorakoztak fel különböző sport- és izomautók az  ünnepelt utcájában, azonban az egyik szomszédnak nem nagyon tetszett a nem megszokott ünneplés.