Most Kecskeméten kerestek egyedi átalakításokat egy éjszakai ellenőrzésen

2020.05.31. 16:17

A szegedi razzia után újfent egy vidéki akcióról számolt be a Police.hu. Szombat késő estétől vasárnap hajnalig tartottak komplex ellenőrzést a különféle városi és megyei rendőrségi osztályok Kecskeméten. A gyorshajtókra mentek rá, de az egyedi átalakításokat is ellenőrizték. Mindkettőből volt fogás bőven.

Bár nem tér ki rá konkrétan a közlemény, az alapján, hogy gyorshajtók és engedély nélküli átalakítások miatt szerveződött az ellenőrzés, valószínű célzottan ment rá egy félig-meddig szervezett csoportosulás résztvevőire az akció. Volt sebességmérés is, amin 16 gyorshajtót fogtak. A legnagyobb fogás az 5-ös főúton történt, ahol valaki 161 km/h-val ment a 90-es szakaszon.  

Az akció során a rendőrök összesen 183 autót ellenőriztek, valamint 219 személyt igazoltattak, akikkel alkoholszondát is fújattak. Ittas sofőr egy sem volt, de az autóknál már akadtak bajok. Ahogy az ilyen komplex, tömeges éjszakai ellenőrzéseken lenni szokott, egyedi átalakításokat kerestek a hatóságiak. Az átvizsgálások alatt 17 autónál tapasztaltak műszaki hiányosságot. Közülük négy tulajdonosa helyszíni bírságot kapott, 13 esetben pedig – átalakítás miatt – lesz egy rendkívüli műszaki vizsgás köre a tulajdonosoknak.