A Mokka viselheti először az új Opel-orrot

2020.06.09. 16:24

A Mokka fontos modell az Opel számára: egyrészt az új belépő a dinamikusan növekvő négyméteres szabadidő-autók piacára, másrészt most változtatnak először alaposabban a márka stílusán, azóta, hogy a Peugeot csoporthoz került.

Ennek a stílusváltásnak az egyik eleme az Opel Vizor: az egyetlen, töretlen üvegfelület alá rendezett fényszórók és jelvény, amely vizuálisan a korábbi hűtőmaszkot váltja ki. Az ötletet először 2018-ban láthattuk a GT X Experimental tanulmányon, ezen dolgoztak még egy kicsit az Opel formatervezői.

Nagyobb változás a két szélén, a jellegzetes LED-sávok alatti lámpa-részen látható a tanulmány megoldásához képest, de egyébként megtartották az új orr jellegét: a középen kissé előre dőlő, fekete alapszínű, vékony krómcsíkkal keretezett sima felületet, amelyhez hasonlót másutt nemigen látni – legalábbis egyelőre. Nyilván az is lényeges, hogy ez a megoldás bármilyen jelvényhez jól passzol, hisz Nagy-Britanniában nyilvánvalóan Vauxhall logóval alkalmazzák majd.

Az Opel még áprilisban kezdte meg az új Mokka bevezető kampányát: akkor zöld alapon zöldben megmutatták az autó sziluettjét oldalról. Azóta mutattak egy képet a műszerfaláról is – ami természetesen csupa LCD panel, gombok nélkül – most pedig az orrát is felvillantották. Ezek után arra tippelnénk, hogy még a nyár folyamán bemutatják a típust, bár a gyártása állítólag nemigen indul meg az év vége előtt.