Kétmillió autót hív vissza a Volvo

2020.07.02. 10:11

A Volvo történetének eddigi legnagyobb visszahívását jelentették be, a biztonsági öveket érintő lehetséges hiba miatt. Az autógyártó tökéletes javítást ígér.

DSCN7165

A cég közleménye szerint a visszahívás egész pontosan 2 183 701 autót érint, 2006 és 2019 között gyártott S60, V60, XC60, V70 XC70 és S80 típusokat. Ezekben egy, az első biztonsági övekhez kapcsolódó acélkábel bizonyos körülmények között sérülhet, ami csökkentheti az övek működési hatékonyságát.

A szakszervizek a visszahívás során minden érintett autóban cserélik az acélkábelt, egy merev fém alkatrészre, amellyel hasonló probléma biztosan nem fordul elő. „Ez egy robusztus megoldás, amely megszünteti a hiba jövőbeli előfordulásának elvi esélyét is.” - írja a gyári közlemény. Az autógyártó szerint egyébként balesetet vagy sérülést egyelőre nem okozott az Autoliv által szállított alkatrész.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.