Szolgálati autójukkal indultak gyorsulási versenyen ezek a rendőrök

2020.07.08. 14:32

A texasi Yello Belly Dragstrip versenypálya már több, mint 65 éve üzemel, ezalatt jó páran megmérkőztek rajta. Mégis, talán a legutóbbi versenyük az egyik legemlékezetesebb, mivel két rendőrautó is rajthoz állt a Grand Prairie-ben található pályán - írta a The Drive.

A rendőrök szolgálati autójukkal, két Dodge Charger Pursuittal versenyeztek. Azt ugyan nem tudni, hogy a gyengébb, 3,6 literes, 292 lóerős, V6-os, vagy az erősebb 5,7 literes, 370 lóerős V8-as motorral felszerelt verzióval indultak, de valószínűleg mindegy is, hiszen óriási feltűnést keltettek. Érthető módon a nem mindennapi küzdelemnek hamar híre ment, sőt, az ottani közösségtől rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, mondván ezzel is csökkent a rendőrök és civilek közti feszültség - meg persze nem túl gyakori rendőrautókat résztvevőként látni gyorsulási versenyen. A Dallasi Rendőrségnél már annyira nem volt népszerű a mutatvány, ugyanis csak utólag, a videókból tudták meg, hogy alkalmazottjaik rajthoz álltak járőrautóikkal.

Engedélyeztetés híján bajba is kerültek a rendőrök, de nem valószínű, hogyha megkérdezték volna, rábólintanak. Mindenestre a hangulatra nem lehetett panasz, az a videókból tisztán látszik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.